معافیت کفالت

جهت استفاده از خدمات مشاوره تلفنی مبدأ در خصوص این مطلب، می توانید از سراسر کشور با تلفن ثابت با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:

                                                   ۹۰۹۹۰۷۶۵۶۷

                                         تماس از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

در کشور ما یکی از راه های معافیت از خدمت مقدس سربازی ، معافیت کفالت است ، حالتی که شخص به اصطلاح کفیل یکی از اعضای خانواده خود می شود  این نوع معافیت دارای ۷ نوع متفاوت است که می توان آن ها را در دسته بندی های زیر نشان داد:

  •  کفالت پدربزرگ (مادری و پدری)
  •  کفالت مادربزرگ (مادری و پدری)
  •  کفالت پدر
  • معافیت کفالت مادر
  • معافیت کفالت برادر کبیر بالای ۱۸ سال
  • معافیت کفالت برادر صغیر زیر ۱۸ سال
  • معافیت کفالت خواهر

در این مقاله معافیت کفالت را به طور کلی شرح خواهیم داد ، با توجه به حساسیت بالای موضوع توصیه می کنیم در صورت هر گونه ابهام پیرامون موارد مطرح شده در این مقاله سوالات خود را زیر همین مطلب از مشاوران مبدا سوال فرمائید.

 

شرایط اصلی برخورداری از معافیت کفالت

معافیت کفالت دارای چند شرط اصلی و عمومی است که آنها را مورد بررسی قرار می دهیم:

الف) رسيدن به سن ۱۸ سال تمام  ب) نداشتن غيبت   ج) يگانه و تنها مراقب بودن بالاي ۱۸ سال

منظور از نداشتن غیبت را به شرح زیر تعریف می کنیم:

كليه افراد ذكور كه به سن ۱۸ سال مي‌رسند مي‌بايست وضعيت خدمت وظيفه عمومي خود را روشن كنند. در صورت عدم معرفي يا عدم حضور در زمانهايي كه وظيفه عمومي تعيين مي‌كند فرد وارد غيبت مي‌شود.

افرادي كه قبل از سن مشموليت ترك تحصيل نموده ويا در دوره متوسطه فارغ التحصيل مي شوند پس از رسيدن به ۱۸سالگي تمام ظرف شش ماه مي بايست  خود را به وظيفه عمومي معرفي نمايند .

مثال: فرد ذكوري با تاريخ تولد ۱۳۷۳/۰۵/۲۰ درسال ۹۰ وقبل از آن در مقطع سوم راهنمايي ترك تحصيل كرده چنانچه ظرف مدت ۶ ماه از تاريخ ۱۳۹۱/۵/۲۰ ( ماه ۱۸ سالگي تمام فرد) تا تاريخ ۱۳۹۱/۱۱/۲۰ خود را معرفي نكند وارد غيبت شده و به عنوان مشمول غايب تلقي مي‌گردد

منظور از یگانه مراقب بودن بالای ۱۸ سال

یگانه مراقب بودن بالای ۱۸ سال بدان معناست که شخصی که قصد دارد از معافیت  استفاده کند باید تنها عضو مذکر بالای ۱۸ سال خانواده خود باشد، ممکن است در اینجا  این سوال در ذهن خواننده شکل بگیرد که در صورت داشتن برادر بالای ۱۸ سال تکلیف شخص متقاضی چه می شود ؟ آیا باز هم میتوان برای معافیت  اقدام نمود؟ پاسخ مثبت است اما باید شرط زیر برقرار باشد:

چنانچه به تشخيص شوراي پزشكي برادر بيمار قادر به سرپرستي و نگهداري مكفول نباشد در آن صورت تنها فرزند ذكور سالم بالاي ۱۸ سال مي‌تواند درخواست معافيت كفالت نمايد.

مکفول کیست؟

منظور شخصي است كه مشمول براي سرپرستي و نگهداري وي از خدمت دوره ضرورت معاف مي‌گردد.

به طور کلی مکفولان را می توان به شرح زیر دسته بندی نمود:

پدر- مادر- پدربزرگ- مادربزرگ- خواهر- برادر

زمان اقدام برای معافیت کفالت

پس از آنکه مشمول به سن ۱۸ سال تمام رسید می تواند درخواست خود را به نظام وظیفه عمومی اعلام کند حال ممکن است این سوال در اذهان شکل بگیرد که تکلیف مشمولی که در حال تحصیل است چیست؟ آیا می توان در حین تحصیل درخواست معافیت کفالت نمود؟ پاسخ مثبت است و با ارائه گواهی اشتغال به تحصیل معتبر می توان فرآیند درخواست برای معافیت  را آغاز نمود. معافیت موضوعی است که برای ثبت نام کنکور سراسری نیز بایستی مورد توجه قرار بگیرد.

 

همچنین ببینید

معافیت کفالت پدر

معافیت کفالت پدر

در مقالات قبلی پیرامون معافیت کفالت صحبت کردیم و کفالت پدر بزرگ و کفالت مادر …

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *