در مقالات قبلی پیرامون معافیت کفالت صحبت کردیم و کفالت پدر بزرگ و کفالت مادر بزرگ را شرح دادیم، در این مقاله نیز به سراغ یکی از رایج ترین و پر نکته ترین انواع معافیت کفالت یعنی کفالت پدر می رویم برای مطالعه سایر مقالات منتشر شده از مشاوران مبدا پیرامون معافیت کفالت می توانید بر روی لینک های زیر کلیک کنید.
معافیت کفالت پدر بزرگ (کفالت جد)
معافیت کفالت مادربزرگ (کفالت جده)
شرایط اختصاصی معافیت کفالت پدر
مهم ترین و ابتدایی ترین شرط برای برخورداری مشمول از کفالت پدر سن پدر است در قانون ذکر شده است که برای بهره مندی از این نوع کفالت باید سن پدر ۷۰ سال تمام باشد و نحوه محاسبه سن نیز اینگونه است که باید تاریخ تولد مندرج در شناسنامه پدر را با عدد۷۰ جمع کنید (همانند مثال زیر)
مثال: براي پدر متولد ۱۳۲۳/۰۴/۰۱ ۹۳/۰۴/۰۱=۱۳۲۳+۷۰
اما لازم است بدانید که سن پدر تنها راه برای استفاده از معافیت محسوب نمی شود و چنانچه بنابر تشخیص پزشک مورد اعتماد نظام وظیفه پدر از کار افتاده محسوب شود مشمول می تواند از معافیت کفالت بهره مند شود. در میان یک نکته حساس پیرامون تغییرات سنی شناسنامه پدر وجود دارد چنانچه پدری سن خود را در شناسنامه تغییر داده باشد ملاک رسیدگی سن اول پدر است و سن اصلاح شده ملاک نیست. ولی برای سایر تغییرات شناسنامه جدید ملاک است.
اگر سن پدر کمتر از ۷۰ سال باشد و پدر در حبس باشد تا زمانی که سرپرستی مشمول به عهده وی است نمی توان از این نوع معافیت استفاده کرد.
وضعیت فرزندان پدر
فرزندان دختر هیچگونه ممانعتی برای استفاده از معافیت کفالت پدر به وجود نمی آورند اما فرزندان پسر بالای ۱۸ سال در شرایط زیر مانع از اخذ معافیت توسط برادرشان می شوند:
- فرزندان ذکور بالای ۱۸ سال در محل زندگی پدر باشند.
- فرزندان ذکور بالای ۱۸ سال در مکانی به جز محل زندگی پدر و یا حتی در خارج کشور باشند.
- یکی از فرزندان ذکور بالای ۱۸ سال در حبس باشند.
فقط و فقط در حالتی که یکی از فرزندان ذکور بالای ۱۸ سال به تشخیص پزشک مورد تایید نظام وظیفه بیمار شناخته شود مشمول می تواند ار این معافیت استفاده کند.
این نوع معافیت از نوع دائم است و مدت اعتبار آن در زمان صلح است.